Eli taas sunnuntaiaamuna (( onks se yhdyssana? )) kirjottelen. En kyll ain kirjottele sinä aamuna, mut iha sama.. Nii, otsikko varmaa kertooki jo jotain, eli kirjottelisin tässä nyt ensin niistä kirjoista.
   Moni on kysyny miulta hyvää kirjaa tai kirjasarjaa, jonka vois lukee. Moni on kysyny. Tässä vastaus hätäänne: Käykää lukemassa miun blogia ja aina ku oon lukenu jonku hyvän kirjan, ni kirjotan siitä tänne. Yks vinkki vaan:
   Menkää vaa kirjastoo ja napatkaa ensimmäine kirja, jonka saatte käsiinne. Yleensä hyvät kirjat on joitai vanhoja, jois ei oo kiinnostava kansi. Uusis kirjoissa on värikäs kansi ja hienot takatekstit, mut ei se tee viel kirjaa.
   Nii, sitte niitä kirjoja, ja laitan niitten perään sitten 1-5 pisteet.

Harry Potterit -J.K. Rowling-   <3<3<3<3<3  (( PAKKO, kaikille, jotka tykkää kirjasta, jossa on samassa fantasia ja romantiikka!!! ))

Sabriel -Ghart Nix- <3<3<3 (( Fantasiaa vanhassa ajassa. Ihan hyvä kirja, ehkä vähän tylsä jossain kohtaa. Matka kertomus. ))

Ihan Pihalla -Tuija Lehtinen- <3<3 (( Kertoo pojasta, joka joutuu nuorisokottin, koska ei puhu. Siel sitte tapahtuu kaikenlaista. ))

Kameleonttikundi -Tuija Lehtinen- <3<3<3<3 (( Novelleja nuorista. Ihanaa kesälukemista!! Siinä oli paljo erilaisii kertomuksii ja pääs monen erilaisen ihmisen pään 'sisää' ))

Goosebumbs- ja Nightmare room-sarja -R.L. Stine- <3<3 (( Kauhukirjoja. Viimeinen on niistä ou'ompi ja eka sit ehkä pienemmille, mut ei hyvää iltalukemista!! ))

Siin oli joitai. On niitä paljon muitakii paljon parempiaki varmaa, mut rakkauskirjoja : en hirveest tai oikeestaa ollenkaa lue, mut Emmy kerto yhen, joka on kuulemma ihana: Ikuisestu sinun. En tiiä sen kirjailijaa, mut jos Emmy tietää, ni kertoo, eiks nii :D?

Sitte se resepti, eli...

Jauheliha-kasvispata

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 keltainen ja punainen paprika
1 kesäkurptisa
400 g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
1 tl cihilijauhetta <-- ei pakollinen

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
Pese paprikat, poista siemenet ja kuutioi.
Pese kesäkurpitsa ja paloittele se.
Paista jauheliha korkeareunaisessa padassa tai pannussa.
Lisää molemmat sipulit ja paista käännellen.
Lisää paprikat, kesäkurpitsa, tomaattimurska ja mausteet.
Kypsennä n. 15 min. välillä sekoittaen.
Tarjoile pata riisin kera. <-- myö ollaan kyllä tehty välillä ilman mitään tai lohkoperunoitten kanssa.

Tuli nälkä :P

Jos teit tätä, ni laita kommenttia mitä pidit <3: elina